Budyšín7.12 1200 Kč + 6 eur vstupy

12.09.2023 15:17

Adventní Budyšín a Tři oříšky pro Popelku, 7.12.2023

Popis zájezdu:


Pojeďte s námi do saského Budyšína a vychutnejte si tu pravou atmosféru českoněmeckých adventních trhů, které byly založeny již českým králem Václavem IV. v roce 1384. Během prohlídky historického centra vystoupáme na starou vodárenskou věž Alte Wasserkunst, odkud si vychutnáme skvostný pohled na toto historické město Lužických Srbů. Obdivovat budeme unikátní chrám svatého Petra, který je jako jediný na území bývalého východního Německa využíván jak katolíky, tak protestanty. Na náměstí Hauptmarkt spatříme dvoupatrovou radnici založenou českým králem Přemyslem Otakarem I. Nemineme ani kuriózní šikmou věž Reichenturm čnící nad náměstím Kornmarkt, kde již budou připravené adventní trhy, jejichž kouzelnou atmosféru doplňuje decentní výzdoba celého náměstí. Gurmáni určitě neodolají gastronomické specialitě, tradiční budyšínské hořčici. V netradičním obchůdku lze ochutnat i neobvyklé druhy jako pomerančovou, česnekovou či pivní. Cestou do Budyšína navštívíme také vodní zámek Moritzburg s výstavou věnovanou naší nejkrásnější filmové pohádce Tři oříšky pro Popelku, k jejímuž natočení poskytl kulisu s nezapomenutelnou vánoční atmosférou. Navštívíme zámecký park, vystoupáme po schodišti, kudy Popelka kráčela na ples a kde následně ztratila střevíček, a vypátráme, kterým okénkem nahlížela do tanečního sálu. Dozvíme se také, kde zlá macecha spadla do rybníka a další zajímavosti z natáčení této nejoblíbenější české pohádky.

Termín:


Čas srazu:

07:30 

Odjezd:

07:40 

Místo odjezdu:

autobusové nádraží Kadaň

Příjezd zpět:

20:00 - 21:00 

S sebou:

platný cestovní doklad, peníze na vstupné, drobná Eura na toaletu, deštník či pláštěnka, jídlo a pití na celý den, kapesné na občerstvení

Pojištění:

Doprava:

Stravování:

V ceně zájezdu je pojištění léčebných výloh v zahraničí. Předmět pojištění a pojistné události jsou uvedeny ve Všeobecných pojistných podmínkách pojišťovny, Přehled limitů pojistného plnění naleznete na www.ck2.cz/skoly/pojisteni.

Autobusová.

- - bez stravování - -.